2.3. … over whisky distilleerderijen

Een begrijpelijke en overzichtelijke opsomming maken van whisky distilleerderijen blijft een moeilijke klus. Heel wat vragen dringen zich op, en bepalen mede welke richting je uitgaat. Deel je de distilleerderijen in volgens land? Neem je Schotland apart? Wat met de wereldwijde wildgroei van distilleerderijen? Beperk je je tot distilleerderijen die single malt whisky maken? Welke gegevens neem je op in je overzicht? De volledige geschiedenis? Welke productiegegevens? En vooral : hoe hou je alles up-to-date?

Je ziet : een overzicht maken van whisky distilleerderijen, en dit op een aangename, overzichtelijke en begrijpelijke manier is een haast onmogelijke klus. Het lijkt me onmogelijk om één overzicht te hanteren. Daarom kies ik voor 4 invalshoeken die op dit moment ontrolt worden of zich in de nabije toekomst zullen ontrollen, en in nauwe relatie met elkaar staan :

  • Profiel : distilleerderijen‘ : een presentatie van distilleerderijen, en dit wereldwijd. Deze artikelen bestaan uit een verhalend overzicht die met regelmaat op deze blog gepost worden.
  • Distillery map‘ : een geografische oriëntatie van distilleerderijen wereldwijd op landkaarten, van waaruit verder op ontdekking gegaan kan worden.
  • Een overzicht van distilleerderijen en een overzicht van sites die distilleerderijen omschrijven, opgenomen in de N.E.W.I.G. (NeverEnding Whisky Internet Guide).
  • De publicatie van de ‘Whisky Database‘ waarin alle technische gegevens terug te vinden zijn.
Advertenties