Opendeur TasttoeTwo (Wondelgem)

Tasttoe in Wondelgem zet de deuren open dit weekend. Deze wijn- en whiskytempel wordt kundig beheerd door Karel, die na een loopbaan in de advocatuur en enkele voorzichtige stappen in de wereld van de spirits, voluit voor wijn en whisky ging. Hij heeft als missie om de kleine producenten met kwaliteitsproducten onder de aandacht te brengen. Met enige trots verteld hij dat hij de meeste van zijn wijnproducenten persoonlijk kent. Verbondenheid met de productie, liefde voor het product en vakmanschap – daar zit het geheim voor een goed product.

Naast wijn, vooral uit Italië en Spanje, biedt TastoeTwo – zo heet de winkel officieel – vooral whisky. De nauwe banden met Belgiës grootste whisky-importeur The Nectar zorgen voor een aanbod die elke whiskyliefhebber op de knieën dwingt. Op de presentatietafel tijdens deze open deur veel Dalmore, Bruichladdich, Jura en Arran – kleinere producenten die meer aandacht verdienen. Maar neem ook de tijd om tussen de rekken te dwalen en zeldzame flessen of pareltjes van onafhankelijke bottelaars te ontdekken.

Naast wijn en whisky behoort ook cognac en rum tot het steeds uitdijende aanbod. Tijdens mijn korte bezoek sprak Chris, bezieler van de daar gevestigde whiskyclub die toepasselijk The Whisky Attic noemt, me aan. Hij vertelde me over zijn bezoek aan de Ardbeg Distillery, en de vriendschappen op het eiland. Een kennis schonk heb een fles uit een vat die door de distillery aan de bewoners geschonken was bij de heropstart van de productielijn. Telkens wanneer hij contact opnam met de distillery, vroeg men hem nog wat geduld te hebben – de beloofde whisky rijpte nog even op vat. Tot het management van leiderschap veranderde, en men zich niet meer kon herinneren dat het bewonersvat ooit beloofd was. Tijdens het verhaal genoten we samen de Port Askaig 19yo

Port Askaig 19y Harbour (45,8%)

Port Askaig 19y Harbour

Port Askaig 19y Harbour

Kleur : goud

Geur : Romige turf, een flinke stronk in het haardvuur, vanille als in vanilleijs op de achtergrond. fruitige ondertonen.

Smaak : Turf en vanile vormen een heerlijke melange die elkaar aanvullen. Heerlijke rokerigheid voert de gelederen aan. Naast de zoete vanille ontwikkelen zich frisse citrustoetsen. Deze versie is ronder en olieachtiger dan de 17y – de andere versie die ik meer ken.

Finish : Turf, vanille en citrus blijven lang meanderen.Drogend. In de staart een zeewierachtige ziltigeheid.

Balans : Evenwichtiger, ronder en vooral meer uitgebalanceerd dan de 17y. De 17y wist me in het verleden zeker te bekoren. Dit oudere broertje sluit perfect aan in het rijtje, ondanks mijn hogere verwachtingen.

TasttoeTwo – opendeurdagen. Vrijdag tot laat. Zaterdag en zondag telkens van 10u to 18u op de Vroonstalledries 5 te Wondelgem nabij Gent.

Meer informatie: http://www.tasttoetwo.be/

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Reviews. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s