Whisky Festival Ghent 2012

Op 11 en 12 februari 2012 is er weer het whiskyfestival in het ICC te Gent. En dit jaar mikt de organisatie op meer publiek : het festival verhuist naar de ruimere benedenverdieping. De Schotse beurs, die tegelijkertijd plaatsvindt, gaat naar boven. En zijn er ook nieuwe dingen?

Ook dit jaar zijn de grote vertegenwoordigers present : Diageo (Johnny Walker, Talisker, Cragganmore, Lagavulin, …), Cinoco (importeur van o.a. Bowmore, Yamazaki, Connemara, …), The Nectar (verdeler van de meeste merken in België, o.m. Highland Park, Arran, Nikka, Elijah Craig Bourbon, …) en Premium Spirits (BenRiach, Douglas Laing en An Cnoc). Zij vertegenwoordigen de belangrijkste merken uit Schotland, Ierland, Japan en Amerika (Bourbon).

Maar het festival biedt ook ruimte om te ontdekken : Jurgen’s Whiskyhuis vertegenwoordigt enkele onafhankelijke bottelaars, The Whiskycorner brengt een verzameling oude en zeldzame whisky’s mee die te proeven zijn, Filliers vertegenwoordigt naast de eigen Goldlys whisky ook Glenfarclas – het enige nog actieve Schotse familiebedrijf, Dominiek Boeckaert presenteert er de formidabele bottelingen van Malts of Schotland, Thosop en zijn eigen The Whiskyman. Whisky Warehouse brengt een unieke collectie Gordon & MacPhail mee. Parels om te ontdekken.

Marc van The Whiskycorner in actie

Marc van The Whiskycorner in actie

Maar er is meer : dit jaar slaagde het Whiskyfestival gent er ook in om Kavalan naar gent te halen. Kavalan is een Taiwanees whiskymerk dat enkele jaren geleden de whiskywereld op zijn kop zette toen het in een blindproeverij als beste whisky werd gekozen. Deze whisky is nog niet in Europa te verkrijgen. Een unieke kans dus om deze underdog te proeven.

Kavalan Single Malt Whisky, uit Taiwan ...

Nieuwsgierigen kunnen met het whiskytrail mee. Een deskundige leidt je langs de stands en geeft informatie. Voor wie nog meer diepgang wil, worden er ook introductietastings en masterclasses georganiseerd. Kaarten zijn tot 5 februari in voorverkoop aan 30€ per dag op de festivalsite te verkrijgen. Tijdens het festival worden ook de Belgian Whisky Awards uitgereikt. Stemmen kan nog steeds :

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in News en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s