Koken

Eendeborstfillet met whisky en room.

Ingerdiênten : eendeborstfillet, peper en zout, 0,3 dl whisky, 0,3 dl room

Bestrooi de eend met peper en zout. Bak de eend in een pan, eerst met de velkant. Wanneer het vet van de eend gesmolten is, laat je ‘m verder garen op een zacht vuur. Boter toevoegen is niet nodig, werd mij gezegd. Maar ik nam het zekere voor het onzekere. Haal de eendeborst uit de pan wanneer deze klaar is. Hou ze warm in de oven. Blus het braadvocht in de pan met whisky. Laat de alcohol uitkoken. Finaliseer de saus met room.

Schik de eendeborst op een bord, schep er de whiskysaus overheen.

Glen Talloch Old and Rare

En nu de whisky? Ik was altijd al sceptisch om met whisky te koken. Deze eerste keer durfde ik geen single malt te nemen. Het werd een Glen Taloch Rare and Old. Een blend van Schotse whisky door de Nederlandse jeneverstoker Boomsma op de markt gebracht. Volgens Boomsma bevat de Glen Taloch 30% malt whisky, voor een belangrijk deel zelf verzameld door de distilleerderij. Ronkende namen als Balblair, Knockdu en Speyburn behoren tot het vaste recept. Toch kon ze mij niet bekoren. Voor een bereiding met eend kan ze gelukkig nog dienen.

Dit bericht werd geplaatst in News en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s