Amrut Single Malt (46%)

Neen, niet de fusion, niet de geturfde versie. Maar de ‘platte’ versie. Een eerste verkenning met veel vraagtekens.

Amrut Single malt : verdient een nieuwe kans?

Kleur : Licht goud

Geur : Fenolig, maar moeilijk thuis te brengen : die moet een ongeturfde versie zijn. Vanillerijk. Licht en zoet, wat kruidig, wat scherp. Ik zoek in de tropische kruiden, maar vind geen associaties.Fenolen blijven intrigeren.

Smaak : Erg moutig. Zoet stroperig. Kruidig. Wat kardemom misschien? Kaas?

Finish : Eerder kort.

Balans : Ik ga door op de fenolen. Als dit geen turf is, wat dan wel? Rottend hout? Rottend fruit? Zit er een fenolige smaak in de mout? Gistresten? Rogge? Mijn indruk is dat het eerder gistresten zijn, of een afwijking in de mout. Deze overdadige fenolen maken deze dram er niet eleganter op, integendeel. Ontgoochelend na alle triomfverhalen over Amrut.

Dit bericht werd geplaatst in Amrut, Notes, Wereldwhisky's en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s