Dit was december 2012

Terwijl aan de ene kant van de wereld een monument verloren gaat, wordt er aan de andere kant één opgericht. Dit was december : de maand waarin de Imperial distilleerderij tegen de vlakte gaat, en Diageo de meest luxueuse whiskybar ter wereld in China opent.

1 december 2012 : Een Nieuw Zeelandse man die blind werd door het drinken van vodka, kon opnieuw zien na een behandeling met whisky. De man werd met vergistigingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis. Formaldehyde vergiftiging wordt normaal behandeld met ethanol – zeg maar drinkbare alcohol. Omdat er onvoldoende ethanol in het ziekenhuis aanwezig was, spoedde een verpleger zich naar de plaatselijke winkel en kocht een fles Johnny Walker, die via een sonde werd toegediend. Altijd gezegd dat whisky een medicijn is !

3 december 2012 : Malt Maniacs brengen met twee dagen vertraging hun Malt Maniac Awards uit. Verrassingen? Neen en ja. Vooral oude gescherriede en dure flessen vallen in de prijzen. Maar er zitten ook verrassend betaalbare whisky’s tussen. Enkele tips? Aberlour A’Bunadh batch 39, Lagavulin 16 of kilkerran WIP part 4. Bottelingen van Malts of Scotland en Gordon & MacPhail blijven hoog scoren.

Malt Maniac Awards : de enige onafhankelijke?

Malt Maniac Awards : de enige onafhankelijke?

9 december 2012 : Nog maar pas enkele weken nadat Diageo United Spirits van de Indiase tycoon Vijay Mallya overnam, gonst het alweer van nieuwe geruchten. Diageo en Suntory zouden een gezamelijk bod doen op Beam Inc. Deze Amerikaanse alcoholproducent is vooral actief in de Bourbon, maar bezit ook in Europa activiteiten. Onder meer de de Schotse distilleerderijen Laphroaig en Ardmore, de blended whisky Teacher’s Highland cream en Ierse whiskey Connemara zijn in handen van Beam Inc.

10 december 2012 : Diageo, wereldleider op de whiskymarkt, opent in Peking het ‘Johhny Walker House’. Volgens Diageo openden ze hiermee de grootste ambasade voor luxe whisky’s ter wereld. Het Johhny Walker House richt zich op Chinese miljonairs. 40% van de geïmporteerde sterke dranken in China komt uit Schotland.

De Odyssey Lounge - één van de vele luxueuse bars in het Johhny Walker House te Peking

De Odyssey Lounge – één van de vele luxueuse bars in het Johhny Walker House te Peking

13 december 2012 : Callum Fraser wordt de nieuwe distillery manager van de Glenfarclas Distillery in Speyside, Schotland. Fraser werkte voorheen bij de Deanston distilleerderij.

14 december 2012 : De Imperial Distillery in Schotland gaat tegen de vlakte. Eigenaar Pernod-Ricard wil op dezelfde plek wel een nieuwe distilleerderij bouwen. Foto’s van de afbtraakwerken zie op het Facebookprofiel van Cadenhead.

Imperial gaat tegen de vlakte (fori van Mark Watt)

Imperial gaat tegen de vlakte (fori van Mark Watt)

18 december 2012 : Glenfiddich, de best verkochte Single Malt Whisky ter wereld, viert haar 125 jarig bestaan. Over de hele wereld plant de distilleerderij activiteiten en happenings. Er komen ook speciale bottelingen aan.

28 december 2012 : De Schotse whiskyindustrie produceerde nog nooit zoveel whisky als dit jaar, aldus Whisky Magazine.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dit was ..., News en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s