Penderyn Wisgi 46%

Aan het einde van de 19e eeuw waren er in Engeland veel stokerijen. Zij verdwenen allemaal in de 19e eeuw. Op dit moment zijn er opnieuw twee : St George vanaf 2006 en Penderyn die in 1974 met stoken begon, maar pas een echte start kende in 2004. Toen St. George in 2006 begin, vulden zij 3 ex-bourbon vaten van Jim Beam per dag. Penderyn in Wales is een ander verhaal. In 1974 bouwde David Gittins zijn jeugddroom : een eigen distilleerderij. Het project van David Gittins was niet succesvol. Integendeel. Hij kwam in opspraak toen men ontdekte dat hij zijn ‘Welsche’ whisky eigenlijk uit Schotland importeerde. Een plaatselijke ondernemer kocht de voltooide maar nooit in gebruiken genomen fabriek op in 2000 op, en maakten de distilleerderij operationeel. Zij stookten in 2004 de eerste Welsche whisky. Penderyn was geboren. Deze ‘klassieke’ expressie rijpte op Portugese Madeira vaten.

Penderyn-70-bottlePenderyn Classic Madeira Finish (46%)

Kleur : licht goud

Geur : Zachte en ronde, zoete toetsen. Licht als een lowland whisky. Nauwelijks moutigheid, maar veel sappige vruchten : peer, witte perzik, meloen. Fris en zoet vormen een aangename neus. Limoncello.

Smaak : Licht en fris. Romig. Vanille en veel wit fruit. Witte druif, peer. de alcohol ondersteunt de zachte, fruitige toetsen. Lente in het glas. Grassige ondertoon.

Finish : Madeira invloed en vanille blijven zachtjes doorkabbelen.Medium. Rozijnzoet.

Balans : Evenwichtige en zachte aperitiefwhisky. Stelt niet teleur. Trekt de aandacht zonder schreeuwerig te worden. Licht en subtiel.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Notes, Penderyn en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s