Littlemill 24y The Whisky Agency ‘Faces’ (1988-2013) (50,3%) Refill Hogshead

De markt wordt tegenwoordig overspoeld met Littlemill. Je zou haast denken dat ‘eigenaar’ Loch Lomond Distillers Ltd. de ene batch na de andere aan onafhankelijke bottelaars doorverkoopt. Ik heb het gevoel dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Littlemill heeft alles in huis om te verkopen : het is een closed distillery – Loch Lomond sloot hem in 1996 – en haar geschiedenis is omgeven met een zweem mystiek. Tot 1996 was ze de oudst werkende distilleerderij van Schotland. Ze claimde het geboortejaar 1772. Sinds haar sluiting nam Bowmore de rol van nestor over. Deze laatste beweert al sinds 1779 te bestaan. Om u een idee te geven : de Franse Revolutie begin in 1789. Sinds haar sluiting woedde er een flinke discussie tussen de bouwpromotoren die het industriegebied opkochten enerzijds en whisky-erfgoedverdedigers anderzijds over een mogelijke toekomst van de distilleerderij. In 2004 verwoeste een geheimzinnige brand echter de gebouwen. Het lot was bezegeld in het voordeel van de bouwpromotoren. De Schotse whiskycultuur verloor een symbolisch waardevolle plek.

littlemill-1988-24years-twaLargeKleur : Goud

Geur : Openhartige fruitbom. Indrukwekkend. Appel, perzik, rode vruchten die naar de sherry terug te leiden zijn. Vol. De fruitigheid boeit en voelt complex aan. Daaronder zitten zachte houttoetsen, Achteraan wat boenwas, zelf wat lijm (eerder dan honing).

Smaak : Warm en vol, met een onderhoudende melange van zoet en fris. Passievrucht, ananas, perzik. Frisse kruidigheid ook. Verse tuinkruiden, venkel. Romig.

Finish : Een heerlijke mengeling van kruiden en fruit houdt speels, dartelend, een eeuwigheid aan.

Balans : Ik ben erg onder de indruk. Deze whisky zit bij het beste wat ik op Spirits In The Sky 2013 proefde. Helaas ben ik niet de enige – deze fles is intussen maar zeer moeilijk meer te vinden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Littlemill, Notes, The Whisky Agency en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Littlemill 24y The Whisky Agency ‘Faces’ (1988-2013) (50,3%) Refill Hogshead

  1. Pingback: Littlemill 23y (The Wisky Agency) 1990-2013 (52,4%) | Daily expressions of sweet and sour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s