Paul John Brilliance (46%)

Een tijdje geleden berichtte  ik over een nieuwe whisky uit India : Paul John. Het succes van Amrut werkt aanstekelijk. Zouden we even lang als bij Kavalan moeten wachten om deze nieuwe wereldwhisky te mogen proeven? Nee hoor. Afgelopen najaar, tijdens Spirits in the Sky in Leuven, de opendeurdag van importeur The Nectar, werden we met een breed gebaar aan de Paul John stand verwelkomd.

Paul John Brilliance (46%)

paul-john-brillianceKleur : Goud

Geur : Zachte moutige en fruitige whisky. Het zoete overheesrt. Bloemig vruchtvlees van Jonagold appelen. Broodkorst. Een ‘toefje’ anijs. Redelijk ingetogen, maar goed gebalanceerd.

Smaak : Best vol, al springt de alcohol er uit. Peper en speculooskruiden vormen een tegengewicht voor moutsuikers en alcohol. Brandt iets te nadrukkelijk naar mijn gevoel. Jonge whisky. Lichte vanille toets. Beperkt smaakprofiel – blijft een beetje vlak.

Finish : medium.

Balans : Leuk om te leren kennen, maar dit product is niet af. De ‘bovenlaag’ schept de indruk van een rijpe, fruitige whisky. Maar de diepere laag met springerige alcohol verraadt de jonge leeftijd – de balans is wat zoek. Het tropische klimaat doet deze whisky ontegensprekelijk ouder lijken dan ze is. Maar ik schat ze niet ouder dan 5 jaar.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Notes, Paul John en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s