Age Matters 22 (Bruichladdich), The Whiskyman (51,9%)

Met een knipoog naar de vele NAS bottelingen die er tegenwoordig verschijnen, brengt Dominiek Bouckaert (het gezicht achter de Belgische onafhankelijke bottelaar The Whiskyman) een nieuwe reeks uit, ‘Age Matters’.

Bruichladdich 22y (1991-2013) The Whiskyman, Age Matters (51,9%)

Bruichladdich 22 Age MattersKleur : Zeer licht

Geur : Al snel een mineralige toets (is dat wat rubber? Zwavel?), maar wit fruit domineert. Lichi. Witte perzik. Delicaat en vegetatieve associaties op de voorgrond. Kruidige planten als gember, brem en heide. Bloeit mooi open. Flink peperig, frisse citroen.

Smaak : Fris en vooral citrus op de tong. Zacht en zoet. Plakaatverf doemt in de verte op. Delicaat maar zo vol van smaken. Vers citroensap. Fruittaart. Kabbelt zachtjes door, als een klaterend watertje in de Ardennen. Pompelmoes nu. Of ananas. Vanille en rozijn zitter er zeker in.

Finish : Best lang.

Balans : Een complexe en delicate whisky. Wit fruit vormt de kern, maar ruimte genoeg voor een aantal kruidige, zelfs subtiele turfige en citrusrijke accenten. Laddie doet het weer. Een paar keer komt de garnituur voor oester (peper, citroen, champagne) in me op, zonder dat er daadwerkelijk oester in deze whisky zit. Potverdikke : volgens mij past deze whisky perfect bij oesters.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bruichladdich, Notes, The Whiskyman en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s