Caol Ila 2006 (Gordon & MacPhail for The Bonding Dram & Flemish Malt Whisky Society) (56,5%)

The Bonding Dram heeft weer een nieuwe botteling uit, hoezee hoezee ! De vorige keren dat Jeroen dit deed was het altijd in de roos : prijs-kwaliteit top. Niet altijd de makkelijke weg, maar steeds met voldoende complexiteit en body om je te verleiden. Je kunt stellen : de verwachtingen liggen hoog. Het is een Islay malt geworden, van Caol Ila. Gebotteld door Gordon & MacPhail. Voor The Bonding Dram en The Flemish Malt Whisky Society.

Caol Ila 2006/2014 (Gordon & MacPhail for The Bonding Dram & Flemish Malt Whisky Society) Refill Sherry Hogshead #306202, 309 bottles (56,5%)

Kleur : Goud (refill Sherry?)

Caol Ila 2006 G&MP TBD FMWS

“Whiskfie” van The Bonding Dram

Geur : Best veel alcohol waait je tegemoet. Zoet en medicinaal. Een net ontstoken pijp. Zoete tabaksrook. Daardoorheen een volle fruitigheid : perzik, banaan, appel. Floraal ook : een lentetuin in bloei. Vanille. Medicinale en rokerige toetsen nemen net niet de bovenhand. Wat een blije dram. Het zoete doet me meer en meer denken aan moutsuikers, wat kandijsiroop. De turf wordt wat vegetatiever. Pittig als een Kilchoman. Wat plakaatverf en sinaasappelschil.

Smaak : Zoet en assig. Vanille en perzik, appel-fruitigheid. Druivensuiker. Amerikaanse eik? Waar is de invloed van de sherry? Erg kruidig ook. Zwarte peper, vers gemalen. Gember, munt. Tabak. Wat een mooie vanille. Balans zit goed. Bananensnoepjes. Alcohol bijt niet, springt er niet eens uit. Ik zit nog niet helemaal juist met de kruiden. Een snuifje venkel? Groene thee? Maggi.

Finish : Ah, drogend. Zoete tabak, nieuw leder. Zoete assigheid blijft heerlijk lang hangen.

Balans : Onderhoudend, speels, staat er. Rijk. Stoer ook, maar door de jeugdigheid heeft ie tegelijkertijd iets vertederends. Ik blijf in koppels denken : turf enerzijds en fruit of kruiden anderzijds verwijzen steeds naar elkaar, zijn niet los van elkaar te denken. Verkocht.

Ik blijf zoeken naar de invloed van de sherry, maar kom niet verder dan de zoete kruidigheid uit de eik. Dry sherry misschien? Amontillado?

Wonderlijk hoe de alcohol ondersteunend werkt, en niet domineert. Aan dit percentage. Top.

Dit bericht werd geplaatst in Caol Ila, Gordon & MacPhail, Notes en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s