Tamdhu 1991 (Carn Mor) b. 2013 (49,8%) Hogshead #35095

The Scottish Liqueur Centre bottelt zelf ook whisky – blends en single malt – onder het label Carn Mor. Onlangs kreeg ik een flesbodem gepresenteert van een fantastische Tamdhu – een distilleerderij die tot de verbeelding blijft spreken. Met dank aan Jeroen. Bovendien een botteling die aantoont dat de smaak door het hout bepaald wordt, minder door wat voorheen in dat hout rijpte. Voluit Europese eik deze keer, ongetwijfeld.

Tamdhu1991 Carn morKleur : Troebel kastanjebruin

Geur : Fruit in de pan, als bij het maken van (aardbeien)confituur. Rozijn ook, flink wat rozijn. En een fruitige sherry invloed : framboos, blauwe bes, bosvruchten. Heldere houttannines. Expressieve neus, daar hou ik van.

Smaak : Chewy. Drogende sherry. Cuberdon-stijl. Daaronder het zoete van rijpe mandarijn. Zacht en rond.

Finish : Medium tot lang. Aanzwellende houtinvloeden. Kruidig, knisperend. Geven deze zomers-vrolijke whisky een ernstig eindpunt.

Balans : De opvallend troebele kleur lag misschien aan het feit dat dit de flessenbodem was. Zorgde dit ook voor afwijkende taste notes? Heel mooie fruitigheid, een boeiende mengeling van sherry invloed en vooral Europese eik, zo lijkt het wel (nauwelijks vanille, dus geen Amerikaanse eik?). De kruidige eik met toetsen van vers zaagsel komen pas na een poos uit deze ‘zak fruitsnoepjes’ te voorschijn.

Dit bericht werd geplaatst in Carn Mor, Notes, Tamdhu en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s