Miyagikyo 10y (45%)

Een hele zomer gaan we exotisch : whisky’s uit Azië en Amerika. We geven het startschot in Japan, land van de rijzende zon, en derde grootste producent van whisky wereldwijd.

Miyagikyo 10y (45%)

miyagikyo 10Kleur : Goud met een amberen toets

Geur : Vol en extravert fruitig : abrikoos, ananas, beste boter met citroenschil. Mandarijn zonder de pelletjes. Nispernede eik. Kruidig als gemberthee, peper. Fris fruitig en pittig. Zoethout en na een poos steeds meer vanille.

Smaak : Mals. Duidelijker vanille. Mooie houtinvloeden, die deze expressief fruitige whisky een stuk tropischer en kruidiger maken. Mentos, speculooskruiden, gember. Ook vol fruitig met vooral mandarijn en abrikoos op de voorgrond. Een lichte rokerige toets – heel subtiel.

Finish : Medium-lang. Meer citrus. Gember en peper blijven hangen.

Balans : Uitbundige dram. Complex samenspel van een fijne whisky met krachtige eik. Fantastisch mondgevoel. Met een zijden dekentje worden alle smaakpapillen bedekt. Heeft ook iets ongrijpbaars, dankzij fruit en kruiden die mooi in elkaar haken. Heeft de maturiteit van een 15y Schotse.

Dit bericht werd geplaatst in Miyagikyo, Notes en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s