Yoichi 10y (45%)

Heel juli en augustus lang Aziatische en Amerikaanse whisk(e)y. Zuiders alsof het elke dag zomer is. Vandaag zijn we opnieuw te gast in Japan.

Yoichi 10y (45%)

yoichi 10Kleur : Goud met een amberen toets.

Geur : Introvert. Zoet en zweterig. Geschroeid hout. Houtskool op een barbecue (zonder vlees op). Floraal en medicinale toetsen. Aceton. Geschroeid gras. Daaronder snoepzoet (ananasfrutella). Ook een lactische toets, als yoghurt. Ziltig ook. Na een poos meer kaas en meer taartjeszoet.

Smaak : Fris en zoet. Toch prikkelend – de alcoghol springt er wat meer uit. Ardbegfris. Citrus en rokerige turf. Een duidelijk scherper profiel dan de zachtere Miyangikyo. Vers citroensap. Vegetatieve toetsen. Vooral achteraan de mond medicinale, bittere toetsen van de turf. Na een poos wordt het zoete uitgesprokener (Calvadoszoet), maar ook de medicinale turf wordt zowel uitgesprokener rokerig als medicinaler (jodium). Eindelijk vanille.

Finish : Medium. Zilt en citrus. Drogend.

Balans : Een heel ander profile dan bijvoorbeeld de Miyangikyo. Scherper, prikkelender. Old style Campbeltown. Uitdagend, en best complex ook.

Dit bericht werd geplaatst in Notes, Yoichi en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s