Amrut (62,7%) Blackadder BA 1/2008

De hele zomer lang whisk(e)y uit het zuiden. Deze keer opnieuw naar Amrut en Blackadder. Aan de nummering te zien misschien een historische botteling : batch 1 – de allereerste Amrut ooit in België geïmporteerd?

Amrut (62,7%) Blackadder BA 1/2008 for The Nectar

amrut_62-7_blackadder_2008_cask_ba12008_277_bottlesKleur :Donkerder dan goud.

Geur : Ingetogen. Ondanks de flinke alcohol geeft deze zichzelf niet snel prijs. Vegetatieve turf voorop. Eéntje voor wie van obscene whisky’s houdt – genre Ledaig 10y, zeg maar. Vergeten zweetsokken, motorolie die dringend ververst moet worden. Houtskool ook, of op z’n minst geschroeide planken. Een flink natte krant in de open haard. Onder de turf toch wat fruit. Zure appel. Na een poos en wat ‘luchten’ meer vleestoetsen : gekookte ham. Heeft ook een opvallende bourbon toets : gebrande nootjes, karamel.

Smaak : Brult. Maar eens door de alcohol heen gebeten een verrassend zoete whisky. Druivensuiker, vanille en wit fruit. Lichi en kandijsiroop. Flink kruidig : vers gemalen zwarte peper. Subtiel een zachte rokerigheid. Wat verrassend. Na een poos wordt deze dram moutiger, maar het witte fruit blmijft mee op de voorgrond spelen.

Finish : Lang. Kruidig. Voorzichtig aanzwellende rook

Balans : Vraagt even doorzetting. Maar eens je door de zure appel heen bijt, krijg je een wonderlijke whisky : complex, vol en verrassend.

Dit bericht werd geplaatst in Amrut, Blackadder, Notes en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s