Glen Mhor 34y (1966-2000) Douglas Laing Old Malt Cask (50%)

Hoe vaak krijg je nog de kans? Een ‘closed distillery’, een mooie leeftijd, de ‘gouden’ jaren ’60. Met dank aan Bart A. Glen Mhor – de ‘Mh’ spreek je als ‘V’ uit liet ik me vertellen – was een distileerderij in Inverness. Ze werd, net als haar zuster distilleerderij Glen Albyn en twee dozijn andere distileerderijen, in 1983 gesloten. In 1986 werd ze met de grond gelijk gemaakt. Op de site waar ooit Glen Mhor en Glen Albyn stonden werd een winkelcentrum gebouwd.

GlenMhor 34y (1966-2000) Douglas Laing Old Malt Cask (50%)

gmrdl_1966Kleur : goud tot amber

Geur : Frivool. Groene twijgjes, snoeisel, wat kaneel en zoethout. Een toefje rook. Maar wat vooral opvalt is de potpourie van vers en zoet fruit : appel, perzik, maar ook banaan en sinaasappel. Wat een feest. Complex, evenwichtig, wat een feest. Deze whisky heeft alles : fruit, sherry, kruiden, een toefje rook er bovenop.

Smaak : Een golf zoet, fris en vers fruit barst open op de tong : rijpe perzik, sappige appel, volrijpe peer. Banaan. Toffee. Peperig en kruidig ook, als gemberthee. Achteraan een subtiel en wat zilte rokerigheid.

Finish : Lang. Vanille en zoete rozijntjes komen op. Aaah …

Balans : Vol en subtiel zijn hier kenwoorden. ‘de body’ van deze whisky wordt, zowel op de neus als op de smaak, gevormd door een massieve, zoete frutigheid. Zomers. Maar daarrond speelt zich een verfijnd en subtiel spel af van alles wat je in je whisky wil : wat sherry, kruiden, peper, waxy houtinvloeden, een subtiele rokerigheid. Ik ben danig onder de indruk.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Douglas Laing, Glen Mhor, Notes en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s