Old Pulteney Clipper (46%)

Deze zomer bracht de Pultney distilleerdeerij een gelimiteerde expressie uit : de Old Pulteney Clipper. En dit ter ere van de zeilreis rond de wereld, de Clipper 2013-2014 Round The World Yacht Race. En Old Pultney is, rara, een hoofdsponsor. De whiskystoker uit het Noordelijke Highlandsdorpje Wick – een dorp dat destijds uit de grond rees dankzij de haringvisserij – doet er alles aan haar maritieme karakter te benadrukken. Old Pulteney blijft mooie dingen op de markt brengen. Zo ook deze NAS botteling.

Old Pulteney Clipper (46%)

Old Pulteney ClipperKleur : Goud

Geur : Fris, zoet. Speelse citrus, sinaasappelzeste en rozijn. Zoeter maar ook purgenter dan de Old Pulteney 12y. Ik krijg al snel de associatie met een met citroen besprenkelde oester. Na een poos apple crumble met rozijn.

Smaak : Honingzoet, met die typische granen-citrus combinatie die ik bij Old Pulteney verwacht. Kruidiger dan ik mer de 12y herinner. Een verre toets vanille en een vleugje zilt. Guur weer op de pier, aangespoeld zeewier. Leuke twist. Ik vermoed vooral first filled Bourbon.

Finish : Heerlijk lang en zacht. Kruidige eik treedt op de voorgrond.

Balans : Aangename en erg fruitige Pulteney. Het maritieme karakter komt flink uit de verf. Misschien mocht het wat subtieler, maar als eerbetoon aan een zeilrace zien we dit snel door de vingers. Ik lees nog dat voor deze versie zowel ex-bourbon als ex-sherry vaten werden gebruikt. Extraverter dan de Old Pulteney 12 (die ik een sympathieke en bovengemiddelde ‘daily dram’ blijf vinden), maar voldoende balans om serieus genomen te worden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Notes, Old Pulteney en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s