Glenfiddich Cask Collection – Vintage Reserve (40%)

We maken het verhaal van vorige week af. Een geturfde Glenfiddich, daar waren we heel nieuwsgierig naar.

Glenfiddich Vintage Cask (40%)

Glendiddich_vintage caskKleur : Goud

Geur : Zachte, zoete turf. Milde rook, als verse pijptabak. Tompoes : vanillepudding en glazuur. Veel citrus, sinaasappel vooral. Bladerdeegtaart met marmelade en citroenzeste.

Smaak : Natte tabak, maar mild en zoet. Snuiftabak. De associatie met Ardbeg (stijl Corryvreckan) is niet ver weg. Maar iets meer likeur. Wel dat citrusfrisse. Druivensuiker, en zoete tabaksrook. Medicinaal en een vleugje zilt zoals je bij een eilandwhisky verwacht. Heel apart. Veel sinaasappel ook, triple sec. Rozijnen op rum. Zacht en mooi gebalanceerd. De turf domineert niet, maar is nooit afwezig.

Finish : Licht astringent, Orangina-zoet. De zoete tabak blijft aanhouden, en wordt steeds rokeriger. Tegelijk wordt het zoete floraler. Heerlijk lang.

Balans : Ook hier een mooie, gebalanceerde whisky. De verhoudingen zijn correct. Ik heb deze whisky blind geproefd, met als enige achtergrond dat deze whisky uit de stal van W. Grant kwam. Mijn eerste associatie was Kininvie die op ex-Ardbeg vaten rijpte. Een geturfde Glenfiddich is een avontuur op zich, omdat het vooral met de verwachtingen speelt. Met voorkennis lijkt ze een stuk braver. Anyway, hier zit een ware crowd pleaser klaar …

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Glenfiddich, Notes en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s