Glenlivet 35y Silver Seal (51,3%)

Laten we het jaar in schoonheid afsluiten met enkele toppers. Zoals deze exclussieve Glenlivet ui 1979. Ze werd op de markt gebracht door de Italiaanse onafhankelijke bottelaar Silver Seal, in 2001 opgericht als opvolger van het eveneens Italiaanse Sestante. In 1990 werd Sestante opgeheven. Enkele van de vaten, die het bedrijf sinds 1979 verzamelde, werden door Silver Seal overgenomen. Silver Seal bottelingen zijn herkenbaar aan de Scvhotse distel in het logo.

Glenlivet 35 (1979-2014) Silver Seal (51,3%)

Glenlivet 35y Silver SealKleur : goud.

Geur : Glenlivet blijft één van die distilleerderijen die me blijft boeien. Naast een mooi officieel gamma duikt deze naam geregeld op bij onafhankelijke bottelaars. Zeker de oudere expressies spreken tot de verbeelding, ook al loert het gevaar om de hoek dat deze expressies een uitgesproken ‘woody’ profiel hebben : de eik durft het eerder fragiele karakter van deze whisky wel eens te overtroeven. Maar als het hout en de whisky elkaar weten te vinden, zoals bij deze Silver Seal versie, worden pareltjes geboren. Bombastische fruitbom. Appel, perzik, tropisch fruit. Winegums. Uitbundig. En knisperende eik, die ondersteunend werken : boenwas, kruidig met toetsen van kaneel en zoethout, subtiele vanille. Wat een heerlijk volmaakte dram. Uitgesproken, complex en veelzijdig.

Smaak : Sluit perfect aan bij de grote verwachtingen die de neus opriep. Volle, romige fruittoetsen. Heerlijke viscositeit. Vult de mond tot in de kleinste hoekjes, met de intentie daar lang te blijven. Kruidige houttoetsen. Tijm met honing. Nootmuskaat. Appel met kaneel. Wat een heerlijke, complexe en uitbundige whisky. Mooi in balans, zonder te vervelen. In tegendeel. Net als bij een steracteur is alles hier perfect gedoseerd, en groeit (en gloeit) deze whisky verder tot een geloofwaardig hoogtepunt.

Finish : Eindeloos (ik pink een traan weg).

Balans : Ze bestaan nog, de whisky’s die je compleet van je sokkel blazen. Helaas doet ook de prijs voor deze whisky dat.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Glenlivet, Notes, Silver Seal en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s