Inchgower 1982 ‘Pears & Almonds’ Wemyss (46%)

De ‘openflessendag’ van The Bonding Dram deze maand stond in het teken van onafhankelijke bottelaars. Een rijk gevulde tafel met Wemyss en Blackadder bottelingen lachte ons tegemoet. Ik had me kundig voorbereid en een verwachtingsvolle ‘wishlist’ recente bottelingen opgesteld. Maar voor onze neus vooral ‘old stuff’ en flessenresten. Niet getreurd : eindelijk de kans om haast onvindbare flessen te proeven. Zoals deze 31 jaar oude Inchgower.

Inchgower 1982 Pears & Almonds Wemyss (46%)

Inchgower 1982 wemyss pears almondsKleur : Goud weerspiegeld in een waterplas.

Geur : Hier wist ik op het eerste moment geen weg mee. Wat een zwavelpoel. Uitgebakken boschampignons met citroen besprenkeld. Chocolade au bain marie die te lang opstond. Spruitjes in te hete olie gebakken. Plastiek uit de ’60, bakeliet. Met enige welwillendheid neem je daaronder wat barokke bloemen waar, genre hyacint.

Smaak : ‘Sparkling’ als cava. Zwavelig en barok geparfumeerd. Gekookte groenten, uitlaatgassen, diesel.

Finish : Vanille, zoet als in ijs. Na een lange poos komt wat fruitigheid boven. Sinas, perzik. Astringent.

Balans : Alsof de finish uit schuldgevoel nog iets goed probeert te maken. Deze whisky is er zo over dat ze bijna weer leuk wordt. Wat een shizofrene whisky. Van peer en amandelen geen spoor. “Hmm, Inchgower. Altijd interessant,” verklapte de standhouder met een monkellachje toen we deze uitkozen …

Dit bericht werd geplaatst in Inchgower, Notes, Wemyss en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s