Sheep Dip (40%)

April is mijn zelfverklaarde ‘blended whisky’ maand.

Sheep Dip is een blend van malt whisky door Spencerfield Spirit Compagny op de markt gebracht. Volgens de verpakking werden zo’n 16 malt whisky’s met een leeftijd van 8 tot 16 jaar in deze blend verwerkt. Deze blend werd door Richard ‘The Nose’ Patterson samengesteld. Het geheel onderging een marriage van enkele weken op Spaanse sherryvaten. De naam ‘Sheep Dip’ verwijst naar het militaire slang voor iemand die zijn uniform aflegt in bijvoorbeeld undercover operaties. Meer algemeen kan het verwijzen naar een andere identiteit aannemen.

Sheep Dip (40%)

sheep%20dipGeur : Toffee, crême brulée. Luid en duidelijk vanille en karamel. Amaretto, vooral het zoete dan en minder nadrukkelijk het amandel-achtige. Vanille wordt na een poos wat houteriger. Stroop, stroopwafels. Mijn buur ruikt de koppigheid van een ram in het glas.

Smaak : Zoete alcohol en toffee. Romig. Vanillepudding met een toefje anijs. Warm en moutig. Koffie, zoals in koffielikeur. Lavendel en kweepeer. Eerder bloemig dan fruitig.

Finish : Eerder kort.

Balans : Verrassend. Verbazend drinkbaar, en vraagt naar meer. Ronde, zachte dram. Misschien wat licht en eenzijdig zoet? Maar wie durft voor die prijs nog te zeuren? Hier kom je de nacht mee door.

Dit bericht werd geplaatst in Blended Whisky's, Notes en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s