BenRiach 1975 for Asta Morris (1975-2011) #7227 (51%)

Ach, ik steek het niet onder stoelen of banken weg : deze maand een nieuwe voordeur. Daarom feestgedruis, en een hele maand lang whisky gestookt in 1975.

BenRiach 1975 for Asta Morris (1975-2011) #7227 (51%)

benriach 1975 Asta MorrisKleur : Amber.

Geur : Houttoetsen domineren bij aanvang. Tuinkruiden, maar ook chocolade en zoete rozijn. Na een poos bloeit deze BenRiach mooi open als een volrijpe tropische vruchtensalade. Mango vooral, en passievrucht. Ja, heel duidelijk passievrucht : dat zuur-zoet-tropische. Honingzoet, en de kruiden uit de eik sluiten hier weer mooi bij aan. Tijm, rozemarijn, nootmuskaat. Wat een heerlijke neus.

Smaak : En het wordt nog beter. Wat een prachtige, volle smaak. Warm tropisch, met bergen mandarijn en passievrucht. BenRiach op z’n best. Frisser na een poos, als een fruitige Sauvignon Blanc. Zeste van limoen. Ook hier sluit de subtiel kruidige eik perfect aan.

Finish : Waar houdt de smaak op en begint de finish? Het fruit sterft langzaam, en de kruidige eik neemt het over. Kaneel, nootmuskaat. Wordt frisser nu, en astringent. Maar dan komt een nieuwe golf witte rozijn en mandarijn aan …

Balans : Ontegensprekelijk een top-whisky. Wat een mooie ontwikkeling, wat een onderhoudende complexiteit. Wat een onuitputtelijk spelplezier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 1975, Asta Morris, BenRiach, Notes en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s