Taketsuru 21y (43%)

Daar is de zomer weer ! Zon en nog meer zon en eindeloos veel zon doen ons verlangen naar verre exotische landen. Daarom de hele zomer lang alleen maar wereldwhisky uit verre landen. Dit Japans kroonjuweel opent ons avontuur.

Taketsuru is een premium blend van Nikka. Het is een blend van malt whisky uit hun twee distilleerderijen : Yoichi en Miyagikyo.

Taketsuru 21y (43%)

taketsuru-21-year-old-whiskyKleur : Helder goud

Geur : Eerder ingetogen. Verbazend zacht, met zijdezachte tropische vruchten en verse appel. Abrikoos, ananas in honing gedrenkt, gekonfijte sinaasappel met ahornsiroop. Daarna houttoetsen als bij tandenstokers.

Smaak : Wat mooi. Warm fruit met subtiele houttoetsen. Complex, licht kruidig. Appel met gember en kaneel, abrikoos en bladerdeeg. Romig. Melkchocolade.

Finish : Fruit krijgt een licht zilte toets, vruchtvlees van pompelmoes, een vleugje rook

Balans : Perfect in balans, als een koorddanseres. Ingehouden adem, schrijdt zacht en voetje voor voetje vooruit. Wankelt geen moment.

Dit bericht werd geplaatst in Blended Whisky's, Taketsuru en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s