Hellyers Road 12y (46,2%)

Kan het meer zomers dan deze 12 jaar oude Australische whisky uit Tasmanië? Het is de oudste expressie tot nu toe, vorig jaar voor het eerst verkrijgbaar. De Hellyers Road Distilleerderij, in 1997 opgericht, is eigendom van een coöperatief melkbedrijf, Beta Milk. Het bedrijf is voor 100% in handen van de boeren die de melk en andere landbouwproducten leveren.

Hellyers Road 12y (46,2%)

Hellyers roadKleur : Goud

Geur : Fris en knisperend, tropisch fruit in de frontlinie. Verse ananas en citroencake. Het frisse is erg aanwezig, maar op een aangename manier. Rabarbertaart, stekelbesgelei, citroensorbet. Zoete noten, als cashew en erg verse okkernoot. Wat butterscotch en amandelolie er doorheen.

Smaak : Mooie, evenwichtige en gelaagde whisky. Het frisse fruit gaat al snel over in rijpe appel en vanillepoeder. Wat jonge twijgjes er doorheen. Daarna notiger en meer olie. Butterscotch met een coullie van framboos.

Finish : Zacht en warm. Een aanzwellende vanille. Woestijnzand dat laat op de avond nog steeds haar warmte afgeeft. Kruidige peper.

Balans : Heerlijke en verfrissende whisky. Het gebruik van first fill ex-Bourbon vaten werpt haar vruchten af. Alleen jammer dat de reiskilometers in de prijs worden doorgerekend.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Hellyers Road en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s