Kilchoman Sanaig OB (46%)

Kilchoman kwam vorig jaar uit met een nieuwe telg, Kilchoman Sanaig. Deze zou het midden houden tussen de ex-Bourbon gerijpte Machir Bay en ex-Sherry gerijpte Loch Gorm. Ook de kleur van het etiket suggereert dit : tussen blauw en zwart in. Sanaig werd een erg jonge en erg zoete expressie. Probeert Kilchoman hier een ‘Blasda’tje’ te doen?

Kilchoman Sanaig OB (46%)

42584_kilchoman_sanaig_flKleur : Goud

Geur : Zacht, licht. De rook is alom aanwezig, maar minder dan in sommige Cask Strength Kilchomans. Een metalen toets die aan aluminium doet denken. Vanillezoet. Daaronder subtiele sherry die zich in een mooie fruitige touch laat vertalen. Abrikoos en vooral appel. Een ondertoon van sinaasappel. Daarna een ‘meaty’ aroma, als in krokant gebakken spek of entrecote op de barbecue. Lekker complex en mooi evenwichtig.

Smaak : Zoet en assig. Appel vooral, uitbundig en assig. Daarna wordt het fruit roder. Rode snoep (‘poepkes’) die in de as zijn gevallen. Pure chocolade. Bacon en zoete sherry, de as blijft erg aanwezig. Erg peperig. De rook wordt meer medicinaal.

Finish : Lang en marshmellow-zoet, veel kers en veel as. Astringent.

Balans : Complex, maar ingetogener dan bv. De Loch Gorm expressie. Bij momenten mierzoet (en dat zal niet iedereen bevallen). Minder uitgesproken de Sherry-kaart, maar zeer evenwichtig.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Kilchoman, Notes en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s