Clynelish 18y ‘Dram 4 ALS’ selected by The Whisky Mercenary (52,1%)

‘Clynelish 1997’ is onder heel wat liefhebbers een magisch jaar. Toen enkele jaren geleden de eerste expressies uitkwamen, was het er telkens op : een zonnige fruitigheid gecomnineerd met een zeebriesje en een subtiele rokerigheid. We kijken even wat een paar jaar extra vatrijping met deze Clynelisch doet. Deze expressie, verbonden met een goed doel, werd door Jürgen Vromans van the Whisky Mercenary geselecteerd.

Clynelish 18y Dram 4 ALS selected by The Whisky Mercenary (52,1%)

dram4alsClynelishKleur : Vol goud

Geur : Mooie, volle en typische Clynelish. Fruitig en zilt, met zachte sinaasappeltoetsen op de voorgrond. Licht rokerig, en dat typische Clynelish mineralige toetsje er achter aan. Ook deze ’97 is weer een schot in de roos. Lekker kruidig ook, met kaneel en nootmuskaat. Een mooi vleugje rook maakt deze whisky af.

Smaak : Nog fruitiger dan op de neus. Heerlijke sinaasappel en veel tropisch fruit. Peper en houterige kruiden brengen deze whisky mooi in evenwicht. Wat een gebalanceerde dram.

Finish : Subtiele rokerigheid vult het uitdovende fruit aan. Astringent naar het einde toe.

Balans : wat kan Clynelish toch een mooie distilleerderij zijn. En wat is dat toc²h met die ‘Clynelish ‘97’? Keer op keer heerlijke expressies. Fruitig met dat minaralig-ziltig ondertoontje en dat wolkje rook die haar zo lekker maakt. Ook hier. Meer nog : die paar jaartjes extra op de andere ’97 expressies van weleer hebben haar goed gedaan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Clynelish, Notes, The Whisky Mercenary en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s