Dit was … maart 2016

04/03/2016 : India reglementeert Scotch

scotchwhiskyAls gevolg van de rechtszaak die de Scotch Whisky Association (SWA) enkele maanden geleden aanging tegen 3 belangrijke Indische alcoholproducenten, neemt de Indische regering enkele maatregelen om de geografische indicatie ‘Scotch’ beter te beschermen. In deze rechtzaak werd het de drie bedrijven verboden om referenties als ‘Scotch’, ‘Scotch whisky’ en ‘Scotland’ nog langer te gebruiken op hun producten (tenzij het werkelijk om Schotse whisky gaat). Ook werd hun verboden nog langer namen, beelden en begrippen die verwijzen naar de Schotse cultuur en/of Schotse whisky.

Blue Patrol : alle verwijzingen naar Schotland weg

Blue Patrol : alle verwijzingen naar Schotland weg

India is de grootste whisky consument wereldwijd, en heeft een enorm groeipotentieel volgens de SWA. Een groot probleem was echter dat (onder meer) in India heel wat producenten op de alcoholische dranken die zij uit molasses maken verwijzingen naar Schotse whisky vermeldden.

22/03/2016 : Bouwperikelen : Arran krijgt een tweede distilleerderij

arranDe Isle of Arran distilleerderij bevestigt het gerucht dat zij plannen hebben om op het eiland Arran een tweede distilleerderij te bouwen. Op dit ogenblik ronden zij de uitbreiding van de hun eerste distilleerderij in Lochranza af. Isle of Arran distillers plannen deze distilleerderij in Lagg, een dorp helemaal in het zuiden van het eiland. Er komt ook een nieuw bezoekerscentrum.

27/03/2016 : John MacLellan overleden

John MacLellan was ‘general manager’ in de Kilchoman distilleerderij op Islay. Hij was verantwoordelijk voor alle expressies vanaf 2010 tot aan zijn dood. John MacLellan was 61 jaar. Hij verloor de strijd tegen kanker.

In maart 2013 hadden wij nog een 'meet & greet' met John MacLellan

In maart 2013 hadden wij nog een ‘meet & greet’ met John MacLellan

Naast een whiskyliefhebber, droeg John MacLellan Islay in zijn hart. Hij werd op 11 juni 1955 in Port Charlotte geboren, en bleef er zijn hele leven. Tussen 1989 en 2010 werkte hij in de Bunnahabhain distilleerderij, eveneens op Islay. Daar groeide hij door tot distillery manager. In 2010 sloeg hij het roer om en werd manager in de jonge Kilchoman distilleerderij.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dit was ... en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s