Gin en Gin-Tonic

tulip glass banner b

whisky tastingsworkshopseventswhisky & cocktail barprivate sessions Gin-Tonic

Gin Tasting
 IMG_20130927_170007 We proeven 6 of 7 exclussieve gins, en duiken de geschiedenis is. Het verhaal van gin start dichter bij huis dan de meesten vermoeden ! We ontdekken hoe gin gemaakt wordt, en leren de courante ‘botanicals’ kennen. We gaan niet naar huis zonder ‘tricks & tips’ om een perfecte Gin-Tonic en andere Gin-cocktails te maken.
Gin-Tonic Workshop
 IMGP2005 Aan de hand van 5 gins ontdekken we verschillende gin-stijlen. We leren ze proeven, en proberen karakteristieken in hun smaak te ontdekken. We gaan op zoek naar de tonic die het best bij een bepaalde gin aansluit en proberen met een gepaste garnituur bepaalde aroma’s en smaken te benadrukken. Met deze kennis gaan we zelf aan de slag : we maken de ideale perfect serve Gin-Tonic, en gaan niet naar huis zonder deze aan elkaar te laten proeven !
Meer over Gin en Gin-Tonic :
Waar Gin/Tonic kopen?Waar Gin/Tonic drinken?Gin-Tonic Clubs
Bekijk hier onze foto’s
Jan Danneel, drijvende kracht achter The Tulip Glass, verdiept zich al sinds 2009 in whisky. Door middel van proefpanels, contacten met de industrie, reizen en vakliteratuur bouwde hij een solide kennis op. Hij heeft een grondige technische kennis over het productieproces van whisky en bezocht een veertigtal distilleerderijen in Schotland en daarbuiten. Hij volgde een wetenschappelijk seminar onder leiding van prof. Dr. Paul Hughes, voormalig directeur van het International Centre for Brewing and Distilling van de Heriott-Watt University in Glasgow en is meester-proever in de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distilleerders. Jan Danneel bouwde reputatie op met het schrijven van whiskygerelateerde artikelen en het organiseren van eigen tastings. Inmiddels begeleidde hij al meer dan 100 tastings en workshops. Niet alleen whisky, maar ook Gin-Tonic, rum, porto en sherry behoren inmiddels tot zijn interessegebied. Hij werkt ook als whisky consulent en helpt je om een degelijke whiskykaart voor uw zaak op te stellen. Omdat hij noch merkgebonden noch leverancier is, krijgt u eerlijke informatie en oprecht advies. Bovendien staat hij open voor vernieuwing, en helpt hij zoeken naar raakvlakken met de smaakcultuur, specifieke thema’s of de doelstellingen van uw bedrijf of vereniging, zoals whisky en literatuur, whisky in de kunst, whisky en muziek of de wetenschap achter whisky.

 

 
Advertenties

Een reactie op Gin en Gin-Tonic

 1. Dag Jonas,

  Ik had u reeds enkele maanden geleden een bericht gezonden voor een Gin Tasting voor de KWB van Gontrode.
  Als datum in onze planning hebben wij 9 oktober voorzien. Lukt dit voor u ?
  Dit is een vrijdagavond. Wij zouden de mensen vragen tegen 19u30 dat we om 20u00 kunnen starten.
  Kan je voor de prijs en dergelijke dit alles nog even bevestigen ? Dan kan ik alle info laten opmaken om er reclame rond te voeren.
  Alvast bedankt !

  Met vriendelijke groeten,

  Christoph Saerens
  Penningmeester
  0476/91.57.60
  christophe.saerens@pandora.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s